12 октября 2012 г.

Шиємо джинси: вшивання замка

 Для джинсів використовують замок з металічними зубчиками. Щоб почати вшивати замок нам необхідно зробити середній шов джинсів і обметати зрізи. Як показано на фото.
А також виготовити повздовжник: викроюємо прямокутник тканини (нитка основи по довжині деталі) розміром 5-6 см.*16-18 см. Довжина повздовжника повинна бути довша ніж припуск на деталях штанів під замок приблизно на 1 см.  Проклеюємо клейовою тканиною.
Згинаємо деталь посередині і обметуємо по двох краях. Прасуємо. Повздовжник готовий.  


 На деталях штанів робимо розмітку милом. Малюємо дві лінії які починаються там де закінчується строчка зшивання середнього шва і йдуть паралельно до зрізу припуску шва під замок(3 см. від краю).



 Праву сторону згинаємо по лінії і заметуємо.  По лівій стороні, лінію намальовану милом, закріплюємо тимчасовими стібками білою ниткою(це наша лінія стику середніх деталей, мило може стертись, тому краще її розмітити ниткою). Відступаючи 8-10 мм. від середньої лінії стику згинаємо припуск лівої деталі і заметуємо.


 Приметуємо ліву сторону замка до штанів (зубчики близько до згину). За другим прийомом приметуємо повздовзник. Замочок повинен бути між основною лівою деталю і повздовжником.
 Використовуємо лапку для вшивання замка. Прокладаємо строчку близько до зубчиків. На початку і  в кінці робимо закріпку.
 Приметуємо праву сторону до лівої совміщаючи розмічену лінії стику середніх деталей.
 Повздовжник заколюємо булавкою на ліву сторону щоб він не заважав пришивати праву сторону замка. Замок приметуємо до правого припуску не захоплюючи верхньої частини  деталі(один зріз джинсу і замок).
 Прокладаємо строчку на початку і в кінці робимо закріпку.
 На правій лицевій стороні намічаємо лінії прокладання строчок. Строчки повинні розміщатись паралельно на відстані 6 мм. Довжина стібка 4 мм. На початку і в кінці строчки робимо закріпку. Строчки робимо за два прийоми: 1. По довжині до заокруглення. 2 Забираємо булавку з повздовжника і закінчуємо круглу частину строчок захоплюючи його знизу.
Робимо закріпки зигзагом (ширина 2 мм. довжина стібка 0,8 мм.) як показано на фото в кружочках. 


Витягаємо тимчасові нитки.
Прокладаємо декоративну строчку по правій стороні основної деталі близько до згину середини роблячи закріпки. Прасуємо.

0 коментарі:

Отправить комментарий